Ga naar de inhoud

IndyCar Awards 2021

Leestijd: 2 minuten

Zoals het aan het eind van het jaar hoort moet er worden teruggeblikt en moeten er lijstjes worden gemaakt. Zo was het een spectaculair IndyCar-seizoen met een vierde Indy 500-overwinning voor Hélio Castroneves, een toch wel onverwachte kampioen in Álex Palou en natuurlijk de eerste zege voor Rinus VeeKay. Bij alle race reviews heb ik braaf een aantal coureurs genomineerd voor de awards en heb ik de races een cijfer gegeven, maar wat is de einduitslag hiervan?

Slechtste race

Ondanks een spannend seizoen zaten er ook een paar saaiere races tussen. En het mag geen verrassing zijn dat één van de twee snoozers in Texas er met de twijfelachtige eer vandoor gaat: de XPEL 375, gewaardeerd met een magere 6, was wat mij betreft de slechtste race van dit seizoen.

Beste race

Voor de beste race van dit seizoen waren drie kandidaten, alle drie gewaardeerd met een 9.

  • Music City Grand Prix: een knotsgekke race door de straten van Memphis waar Marcus Ericsson van zero naar hero ging en zijn tweede overwinning van het seizoen binnenhaalde.
  • GMR Grand Prix: De eerste overwinning van Rinus VeeKay op de Indianapolis Road Course.
  • Detroit Grand Prix 1: Een race die alles had, inclusief een epische eindsprint waarin uiteindelijk Ericsson zijn eerste overwinning behaalde.

Als ik er met een neutraal oog naar kijk dan moet deze eer naar de eerste Detroit Grand Prix gaan. De Music City GP was vooral chaotisch, waardoor er erg weinig racen overbleef, en zonder het chauvinisme van de eerste winst van Rocket Rinus was de GMR Grand Prix toch net wat minder.

Dennis Vitolo-award

De Dennis Vitolo-award gaat met vier nominaties naar de Mayor of Hinchtown: James Hinchcliffe! En eerlijk is eerlijk, het seizoen van Hinchcliffe ging van kwaad tot erger, ondanks dat hij in een Andretti-auto reed. Het is dan ook niet vreemd dat hij als full-time coureur gestopt is en als analyst aan de slag gaat bij de Amerikaanse TV.

Dan Gurney-award

Twee coureurs zijn bovenaan geëindigd in de strijd om de Dan Gurney-award, beiden met 3 nominaties: Romain Grosjean en Jack Harvey. Beiden zijn regelmatig boven hun materiaal uitgestegen, maar gezien de daadwerkelijke comeback van Grosjean én het feit dat Harvey net wat vaker (naar mijn mening) minder presteerde gaat deze award naar Romain Grosjean!

Gepubliceerd inDetroit Grand PrixIndyCarXPEL 375

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *