Ga naar de inhoud

Formule 1 Awards 2021

Leestijd: 2 minuten

Is het seizoen 2021 het beste Formule 1 seizoen ooit? De tijd zal het moeten leren, maar de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton resulteerde in een knotsgekke serie van 22 races. De uiteindelijke kampioen kwam controversieel aan zijn titel, maar wordt door de (meeste) fans en kenners wel als terechte kampioen gezien. Verder was er natuurlijk nog de strijd tussen Ferrari en McLaren, de puike prestaties van Gasly, Ocon en Alonso, en niet te vergeten het vaarwel van Kimi Räikkönen, de kampioen van 2007.

Slechtste race

Afgezien van de Grand Prix van België, die je eigenlijk geen race kan noemen, was de Grand Prix van Monaco de slechtste race van het seizoen. Erg royaal gewaardeerd met een 6 was dit een klassieke optocht door het prinsdom.

Beste race

Ik heb drie Grands Prix met een 9 beoordeeld dit seizoen:

  • Grand Prix van Bahrein: de eerste race van het jaar werd meteen duidelijk dat het tussen Hamilton en Verstappen zou gaan, en waarbij Hamilton ondanks de snellere Red Bull de overwinning naar zich toe wist te trekken na een spannende tactische strijd..
  • Grand Prix van Frankrijk: Waar Verstappen er in Bahrein niet in slaagde om de tactiek te laten werken lukte dit in Frankrijk wel, met een verrassend spannende en interessante race als gevolg.
  • Grand Prix van Rusland: Verrassende leiders, inhaalraces en een goede plens water om de boel af te ronden, ook de race op Sochi viel in positieve zin op.

Ik denk dat ik uiteindelijk de Grand Prix van Frankrijk de beste vind, gezien de strijd voor de kop alles had: inhaalacties op de baan, tactische strijd tussen twee teams én de twee teamgenoten, en dat op een psychedelisch stuk asfalt waar nooit wat gebeurt.

Ricardo Rosset-award

Twee coureurs zijn het vaakst genomineerd voor de Ricardo Rosset-award: Nikita Mazepin en Valtteri Bottas. Waar we bij de eerste wisten dat hij geen hoogvlieger was hadden we van de Fin toch niet verwacht dat hij zo vaak door de ondergrens zou zakken. Dus uiteindelijk krijgt Valtteri Bottas dan ook de Formule 1 variant van de Razzie. Logisch ook dat Mercedes afscheid van hem heeft genomen.

Stirling Moss-award

Voor de Stirling Moss-award zijn er uiteindelijk drie coureurs met drie nominaties boven komen drijven: Lando Norris, Sergio Pérez en Fernando Alonso. Van deze drie valt Checo eigenlijk meteen af, omdat hij net zo vaak tegenviel. Ook Alonso was niet altijd even consistent, dus Lando Norris mag deze award in zijn zak steken. Ondanks een kleine dip na het mislopen van de zege in Rusland denk ik dat hij een terechte best of the rest is.

Gepubliceerd inFormule 1Grand Prix van FrankrijkGrand Prix van Monaco

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *