Ga naar de inhoud

IndyCar Awards 2022

Leestijd: 2 minuten

Het IndyCar-seizoen kende een keur aan verschillende racewinnaars, met niet in de laatste plaats de toch wel verrassende Indy 500-overwinning van Marcus Ericsson. Will Power werd kampioen dankzij een zeer constant seizoen, terwijl teamgenoten Josef Newgarden en Scott McLaughlin ondanks meer zeges tekort kwamen. Neerlands hoop Rinus VeeKay kende een wisselvallig seizoen met een prima pole position en podium, maar ook een aantal knullige fouten.

Slechtste race

De saaiste race van het seizoen was zonder twijfel de Grand Prix of Portland. Met een waardering van een 5,5 is het net voldoende om de TV aan te laten, maar deze had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden.

Beste race

De eerste race op de Indianapolis Road Course, de GMR Grand Prix, had alles wat je in een race wilt hebben, met dank aan de wisselvallige condities. Uiteindelijk was het Herta die met de overwinning aan de haal ging, maar het kon alle kanten op dankzij de verradelijke condities. Een 9,5 was dan ook een terechte waardering.

Dennis Vitolo-award

Voor de Dennis Vitolo-award zijn er twee kandidaten na 17 races: Jimmie Johnson en Rinus VeeKay, beiden met drie nominaties. Waar het bij VeeKay een aantal flinke dieptepunten waren was het bij Johnson toch vooral een kwestie van over het geheel tekort komen, dus uiteindelijk gaat deze “erkenning” naar Jimmie Johnson.

Dan Gurney-award

Alle drie de Penske-rijders komen in aanmerking voor de Dan Gurney-award, met 2 nominaties elk. Ik denk dat het dan toch het eerlijkst is om deze award aan vijfvoudig winnaar Josef Newgarden toe te kennen!

Voorspellingen

Voorafgaand aan het seizoen voorspelde ik een onverwachte titel voor Grosjean, mits Andretti zijn zaakjes op orde zou hebben. Dat bleek duidelijk niet het geval, dus hier zat ik er flink naast.

Ook de winnaar van de Indy 500 had ik mis, maar ik denk dat er niet veel waren die Ericsson vooraf hadden ingevuld. VeeKay had wel de snelheid, maar wist zijn wagen helaas niet uit de muur te houden.

De rookie of the year had ik met Christian Lundgaard wel goed voorspeld. Hij had dan ook een degelijke rookie-campagne, waarmee hij terecht opvolger werd van Scott McLaughlin.

Bij beide awards zat ik er ook naast. Hier voorspelde ik Scott Dixon en Felix Rosenqvist voor respectievelijk de Dan Gurney- en Dennis Vitolo-award, dus klop alsjeblieft niet bij mij aan voor de Lotto-getallen, want dat is gegarandeerd geld weggooien.

Gepubliceerd inGMR Grand PrixGrand Prix of PortlandIndianapolis Grand PrixIndyCar

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *